8.7.2014

Herkullinen ja helppo mansikkatorttu


Pohjan ohje täältä.

Pohja:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Päälle:

kermaa
tuoreita mansikoita

1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
2. Lisää jauho leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttu- tai kakkuvuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
3. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 13 -15 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
4. Kostuta pohja mansikkamehulla ja vatkaa kerma. Levitä kermaa ohut kerros pohjan päälle ja leikkaa päälle mansikkaviipaleita. Lusikoi loput kermat tortun pääll ja levitä tasaisesti. Koristele haluamallasi tavalla mansikoilla.


Naminam, kyllä itsetehty torttupohja vain aina voittaa ne kaupan lisäainemössöpohjat. Oli kyllä taas niin herkullista, vaikka yksinkertaista olikin! Valitan tämän reseptin (ja kuvan) samankaltaisuutta viime postaukseen. Meillä vain täällä kotona leivokset menee yleensä näiden kausituotteiden mukaan, niin ei voi mitään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...