15.10.2014

Bagelit


12 kappaletta

500 g hiivaleipäjauhoja
500 g vehnäjauhoja
½ pkt tuorehiivaa
6 dl vettä
½ dl öljyä
2 tl suolaa

Keittämiseen

kattilallinen vettä
2 rkl suolaa

Pinnalle

voisulaa
siemeniä/juustoraastetta

1. Mittaa astiaan kädenlämpöinen vesi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää jauhot, öljy ja suola. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia, kunnes se tuntuu napakalta. Anna kohota liinan alla puoli tuntia.
2. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo pötkö, jonka jaat 12 osaan. Pyöritä palat ja aseta pellille kohoamaan 15 minuutiksi.
3. Kuumenna vesi ja suola kattilassa kiehuvaksi. Tee kohonneista taikinapaloista rienkeleitä työntämällä molempien käsien etusormet palan läpi ja pyörittämällä pari kertaa ympäri. Upota muutama rinkeli kerrallaan kiehuvaan veteen ja anna olla pari minuuttia. Nosta sitten rinkelit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan, jonka jälkeen siirrä pellille. Voitele rinkelit voisulalla ja ripottele päälle esim. siemeniä.
4. Paista vielä 250-asteessa noin 10 minuuttia.



Ilmeisesti minulla on aina lomilla liikaa aikaa, kun vain silloin jaksan näitä pieniä leivontavideoita väsätä. Niitä on kyllä hauska tehdä ja tänään vieläpä leipomukset onnistuivat erittäin hyvin! Tein siis bageleita eli vähän kuin vesirinkeleitä. Sen verran maistoin, että söin tuon kuvassa olevan testikappaleen ja oli kyllä hyvää! Meni kyllä ihan päiväruoasta, kun oli niin täyttävää. Uskon, että nämä tulevat menemään meidän kodissa parempiin suihin  alta aikayksikön... Kannattaa kokeilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...