10.3.2014

Suolainen bostonkakku


3 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl vaaleaa siirappia
3 dl rouheisia sämpyläjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
50 g voita

Täyte:
ruohosipulituorejuustoa
paprikaa
sipulia
meetvustia pilkottuna
juustoraastetta

Päälle:
kananmunalla voitelu
juustoraastetta

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, siirappi ja jauhot. Vaivaa taikinaa hieman ja lisää pehmeä voi. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota huoneenlämmössä vajaan tunnin ajan.
2. Kauli taikina noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto levyn pinnalle ja ripota päälle salamit, kinkut ja juustoraasteet. Kääri levy napakalle rullalle ja leikkaa se 8 osaan.
3. Voitele halkaisijaltaan n. 25 cm:n irtopohjavuoka ja laita palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota peitettynä vielä noin puoli tuntia.
4. Voitele pinta kananmunalla ja ripota päälle juustoraastetta. Paista uunin  alatasolla +175 asteessa hieman yli tunnin ajan.


Ohje on täältä. Piti vähän soveltaa täytteissä, kun ei jääkaapista löytynyt ihan ohjeen mukaisia tarvikkeita. Hyvää tuli silti! Harmi, kun parista palasta tuli korkeampia, joten erottuvat vähän tyhmästi pinnalta. Mutta onneksi ei sen vakavampaa. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...