6.3.2014

Keikausmuffinit


12 kappaletta

50 g voita
1 dl fariinisokeria
omenoita (tai esim. persikkaa)

Taikina:

100 g voita
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
(ripaus kanelia, neilikkaa
kademummaa) 

1. Kuutioi voi ja jaa pellin koloihin. Mittaa sokeri ja jaa myös koloihin. Laita pelti 200 asteiseen uuniin kunnes voi sulaa. 
2. Pese, kuori ja paloittele omenat. Asettele palat muffinipellin koloihin. 
3. Valmista taikina. Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi. Lisää muat yksitellen vatkaten. Sekoita jauho ja leivinjauhe. Siivilöi taikinaan ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Lisää maito. 
4. Jaa taikina tasaisesti pellille ja tasoita hyvin. Tasoita reunat hyvin sillä muuten voiseos kuplii reunan yli. Paista alatasolla n. 15min. Anna jäähtyä 15 min. Laita leivinpaperi pellille ja pelti muffinipellin päälle. Keikauta ja anna muffinipellin olla hetki päällä, jotta voiseos valuu pellistä muffinien päälle.



Halusin kokeilla jotain uutta tyyliä tehdä muffinsseja. Niimpä keksin keikauttaa ne! Tämän ohjeen löysin täältä, mutta muokkailin sitä sen mukaan mitä aineita kotonta löytyi. Ja oli kyllä erittäin meheviä ja hyviä! Ulkonäkö ei ehkä ole kaikkein kaunein, mutta tämä ohje tulee kyllä jäämään yhdeksi ehdottomista suosikeistani. Helppoa ja hyvää, suosittelen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...