12 kappaletta
Taikina:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g sulaa rasvaa
Täyte:
75 g pehmeää rasvaa
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 tl kanelia
ripaus inkivääriä
2 omenaa kuorittuna
ja raastettuna
Pinnalle:
kananmuna voiteluun
raesokeria
1. Valmista pullataikina normaaliin tapaan. Jos et muista miten tehdään, niin tässä ohje.
2. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Älä sulata rasvaa liian pehmeäksi! (Muuten valuu ulos, kun rullaat taikinaa...)
3. Kauli kohonnut taikina 60x30 cm kokoiseksi levyksi ja levitä täyte tasaisesti sen päälle.
4. Rullaa taikina napakaksi pötköksi ja leikkaa paloiksi. Siirrä palat pellille ja paina ne sormella korvapuustin muotoon.
5. Anna puustien kohota sen aikaa, kun uuni lämpenee. Voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle.
6. Paista 200-asteessa n. 15 minuuttia. Jos pinta meinaa tummua liikaa, laske hieman uunin lämpötilaa.
Nami ja maiskis! Nämä pullat kyllä valloittivat tänään monet sydämet. Pakko kyllä sanoa itsekin, että harvinaisen hyviä korvapuusteja tuli. Ulkonäkö olisi ehkä hieman vaatinut viilausta, mutta maut olivat erittäin kohdallaan. Kerrankin jotain uutta perus pullan sijaan. Sopi mainiosti tähän syksyiseen päivään istuskella sisällä kädessä omenapuusti ja maitolasi. Ehkä syksy ei olekaan niin inhottavaa. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti