16.8.2014

Mehevä mustikkakakku


Taikina:

3 kananmunaa
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
100 g sulatettua voita
1 dl maitoa
(itse korvasin maidon ylijääneellä 
vaniljakastikkeen jämällä)

Päälle ja väliin:

0,5 l mustikoita

Muruseos:

25 g pehmeää voita
0,5 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta

1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Lisää pienissä erissä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nostele varovasti. Laita vielä joukkoon rasva ja maito.
2. Kaada puolet taikinasta voidellun ja korppujauhoitetun irtopohjavuoan pohjalle. Ripottele vähän mustikoita väliin. Valuta loppu taikina mustikoiden päälle ja levitä tasaisesti. Lisää loput mustikat pinnalle.
3. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele pinnalle.
4. Paista kakkua 175-asteessa 30-40 minuuttia.


Mmm, tämä kakku oli niin hyvää! Ohjeen sovelsin hieman tylsähköstä Ruoka.fi -sivuston ohjeesta, ja tästä versiosta tulikin paljon herkullisempi. Vaniljakastike on kuin piste iin päällä, se tekee taikinastakin niin pehmoisen makuista. Suosittelen siis tätä ohjetta todella paljon. Tämä sopii vaikkapa alkusyksyn illanistujaisiin isommallekin joukolle. On nimittäin hyvin riittoisaa ja täyttävää. Esimerkiksi yksi pala vaniljajäätelön kera olisi aivan täydellinen jälkiruoka! 
Tämä minun leivonta menee taas näiden kausituotteiden mukaan, mutta ehkä se ei haittaa. Nyt odottelen jo innolla omenoiden kypsymistä. Mitä kaikkea kivaa niistäkin saa tehtyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...