Pohja:
150 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Täyte:
500 g omenoita
2 dl kermaviiliä
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 rlk sitruunanmehua
(hiukan kanelia)
1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna reippaasti sekoittaen. Lisää kuivat aineet. Anna levätä hetki jääkaapissa.
2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Leikkaa pestyt (ja kuoritut) omenat lohkoiksi ja asettele pohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset sekaisin ja kaada omenoiden päälle. Kääntele vuokaa sen verran, että täyte levittyy tasaisesti joka puolelle!
4. Paista piirasta 200-asteessa uunin alimmalla tasolla 25 minuuttia.
Itse iloitsen eniten syksystä sen takia, kun tulee omenoita. Rakastan tätä hedelmää ja se sopii leivonnaisiin niin hyvin! Niimpä päätin väsätä herkullisen jälkiruoan tuoreista omenoista. Tämä oli melko tavallinen piirakka vain, mutta itse ainakin tykkäsin todella paljon maukkaasta pohjasta. Jos olisin kuorinut omenat, niin olisi ollut vielä parempi. Kuva ei anna taas tällä kertaa oikeutta, mutta ehkä sen kestää tämän kerran...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti