Pohja:
100 g sulaa voita
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ dl appelsiinimehua
Täyte:
3 banaania survottuna
½ dl appelsiiniehua
300 g tuorejuustoa
2½ dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
6 liivatelehteä
3 kananmunan keltuaista
Pohja
1. Vatkaa kananmuna ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää keskenäänsekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Lisää vielä nostellen joukkoon mehu sekä sula voi.
3. Levitä ttasaiseksi sekoitettu taikina irtopohjavuoan pohjalle. Paista 200-asteessa 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla.
Täyte
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Yhdistä kattilaan survotut banaanit sekä appelsinimehu ja kiehauta. Anna jäähtyä hieman.
3. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri ja keltuaiset, ja toisessa kerma paksuksi vaahdoksi. Yhdistä sitten kerma tuorejuustoseokseen varovasti nostellen.
4. Lisää liivatelehdet lämpimään banaanisurvokseen ja sekoita kunnes se on sulanut joukkoon. Lisää survokseen hieman tuorejuustotäytettä, jotta lämpötilaerot tasaantuisivat (eikä tulisi liivatepaakkuja). Tämän jälkeen banaanisurvoksen voi lisätä muun täytteen joukkoon.
5. Kaada täyte suklaapohjan päälle ja anna sen hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele esim. valkosuklaalla ja marengeilla!
Banaani ja suklaa vain ovat lyömätön parivaljakko ja tässä kakussa niiden maut pääsevät kyllä oikeuksiinsa. Hyvä puoli oli myös se, että tämä kakku ei ollut millään tapaa äklön makea. Omasta mielestäni sokerin määrä oli juuri sopiva. Tätä on ehkä pakko tehdä joskus uudestaan!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti