25.1.2015

Vaaleat marengit


noin 40 kappaletta

3 kananmunan valkuaista
4 dl tomusokeria
ripaus suolaa

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon suola ja sitten pienissä erissä tomusokeri. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää.
2. Pursota kahdelle pellille leivinpaperin päälle tähtityllalla marenkeja.
3. Kuivata marenkeja 80-asteisessa uunissa ensin 3 tuntia ja jätä sitten jälkilämmölle, kunnes ne ovat kunnolla kuivuneet. Itse laitoin uunin pois päältä nukkumaan käydessäni ja aamulla marengit olivat valmiita!

Voi, mihin tämä vuoden ensimmäinen kuukausi on oikein hujahtanut? Joulun jälkeen tuli mitä ilmeisimmin kiintiö täyteen herkuista, sillä en ole sen jälkeen leiponut yhtikäs mitään. Toisaalta pieni breikki on tehnyt hyvää, sillä nyt kädet syyhyävät taas leipomisen ääreen! 
Äidilläni oli tänä viikonloppuna syntymäpäivät, joten viimeinkin sain itselleni syyn päästä tekemään leivonnaisia. Tein sellaisen kakun, johon tarvittiin kananmunista vain keltuiset, joten pakkohan ne valkuaisetkin oli johonkin käyttää. Päädyin sitten marenkeihin, ja nehän menivät kuin kuumille kiville. Vieraat siis tykkäsivät. Marenkien kuivatuksessa on aina oma hommansa, mutta jos tekee niin kuin minä (eli antaa marenkien kuivua yön aikana), säästyy ehkä siltäkin hommalta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...