Ohje on täältä.
12 kappaletta
Myllyn Paras esikaulittu lehtitaikina (600 g)
Täyte:
1 sipuli
1 punainen paprika
2 porkkanaa
½ tl chilijauhetta
125 g Koskenlaskija
viherpippurisulatejuustoa
Pinnalle:
1 kananmuna
juustoraastetta
1. Kauli sulanut lehtitaikina noin puolet ohuemmaksi. Leikkaa se taikinapyörällä 12 palaan (10x10cm). Leikkaa palojen kulmiin lovet.
2. Tee täyte; kuulloja pannulla hienonnettu sipuli ja paprika sekä raastettu porkkana. Lisää joukkoon chilijauhe ja juusto. Pyörittele niin kauan kunnes juusto on sulanut.
3. Jaa täyte lehtitaikinapaloille ja nosta joka toinen sakara ylös. Nipistä sakarat huolellisesti yhteen etteivät ne rapsahda auki uunissa.
4. Voitele torttujen pinta kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Tein veljeni tyttären ensimmäisille syntymäpäiville vähän purtavaa. Näin joulun alla ei pikkusuolaisetkaan herkut voi olla muuta kuin perinteisen tähtitortun mallisia! Löysin ohjeen Kinuskikissan blogista ja innostuin heti. Tosin hieman pyörittelin silmiäni, koska ohjeessa sanottiin tästä tulevan noin 20 kappaletta. Minä en kyllä tiedä minkälaisia taikatemppuja Sini on tehnyt saadakseen näitä niin paljon, mutta itselleni tuli vain kaksitoista. Luojalle kiitos, että juhliin oli varattu muutakin suolaista, koska nämä eivät olisi tulleet yksinään riittämään.
Joka tapauksessa, maku oli kerrassaan mahtava ja oli erittäin virkistävää maistaa vähän erilaista variaatiota makeasta versiosta. Pahoittelen tämän ohjeen yllä olevaa kuvaa, valotus on ilmeisesti huonoin mahdollinen. Minun mielestäni nuo taustalla olevat, harmaalta vaikuttavat tortut eivät nimittääin näytä kovin houkuttelevalta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti