noin 70-80 kappaletta
1 ½ dl siirappia
1 dl sokeria
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssinkuorta
2 tl kanelia
2 tl soodaa
125 g voita
1 kananmuna
5 ½ dl vehnäjauhoja
1. Sekoita siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa ja kiehauta. Ota kattila pois levyltä ja lisää sooda. anna kuohua rauhassa 2-3 minuuttia.
2. Lisää joukkoon rasva pieninä palasina ja anna sulaa. Jäähdytä seosta ennen kuin lisäät kananmunan joukkoon.
3. Sekoita taikinaan lopuksi jauhot. Anna levätä viileässä seuraavaan päivään.
4. Kaulaa taikina noin 2 mm paksuiseksi jauhotetulla pöydällä ja ota siitä piparimuotilla palasia. Paista piparkakkuja 200-asteessa noin 5 minuuttia. Koristele halutessasi pikeerillä.
Itsenäisyyspäivän ehdottomasti paras perinne on se, kun tehdään vuoden ekat piparkakut! Meillä on tehty näin aina ja niimpä kaivelin taas perjantaina perinteisen pipariohjeen esille. Tällä ohjeella tehdyt keksit maistuvat vain joka vuosi yhtä ihanilta. Miten ihanaa olikaan illalla dipata tuoretta piparkakkua kuumaan glögiin, naminam! Tein itse tämän ohjeen kaksinkertaisena, koska siitä pitää riittää pipareita koko jouluksi. Ja pitihän niitä myös vähän sisaruksille jakaa kotiinviemisiksi. Jos siis kaipaat erittäin maukasta ja helppoa pipariohjetta, se on tässä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti