29.11.2014

Tyrnikakku


3 kananmunaa
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
75 g sulaa rasvaa
1 dl maitoa
2 dl tyrnimarmeladia
(jos mahdollista, käytä mielummin hilloa)

1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri.
2. Lisää maito, sula rasva sekä tyrnimarmeladi ja sekoita hieman.
3. Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nostele taikina tasaiseksi.
4. Kaada taikina korppujauhitettuun vuokaan ja paista 175-asteessa reilun tunnin ajan.
5. Anna jäähtyä ja kumoa. Koristele esim. tomusokerilla.


Sain jonkun aikaa sitten tutulta tyrnimarmeladia ja siitä saakka olen miettinyt kuumeisesti, mitä siitä tekisin. Meillä ei nimittäin juuri koskaan syödä lettuja tai muuta, jonka seuralaisena se menisi hyvin. Niimpä päädyin tekemään tyrnikuivakakun, koska mikäs sen paremmin sopisi näin joulun alla tarjottavaksi. Kakku onnistuikin erittäin hyvin! Tosin kun leikkasin siitä ensimmäisen palan, niin sain heti todeta, että tyrnihillo olisi ollut ehkä sopivampi tähän tarkoitukseen. Ulkonäkö ei kovin houkuttelevalta vaikuttanut... No, maku on kuitenkin hyvä ja sain marmeladin melkein kokonaan käytettyä. Sitä jäi juuri sen verran, että ehkäpä se päätyy jonkun täytekakun väliin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...