12 kappaletta
200 g tummaa suklaata
85 g voita
2 kananmunaa
3 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl rouhittuja manteleita,
pähkinöitä tms.
ripaus suolaa
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
100 g voita
4 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
½ tl vaniljasokeria
1. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kanamunat ja sokerit vaahdoksi. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Lisää vielä suklaa-rasvaseos sekä rouhitut mantelit/pähkinät ja nostele taikina varovasti tasaiseksi.3. Jaa taikina muffinssipellin vuokiin ja paista 180-asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffinien levätä mielellään seuraavaan päivään, koska silloin maku vain syvenee!
4. Tee kuorrute vatkaamalla pehmeä voi kevyesti vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken. Lisää voivaahtoon tomusokeria pienissä erissä ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi vielä suklaasula, sitruunamehu sekä vaniljasokeri. Anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaa jääkaapissa, jonka jälkeen pursota se muffinien päälle. Koristele esim. suklaarouheella, mantelilastuilla tai nonparelleilla.
Isänpäivän kunniaksi päätin leipoa kerrankin jotain muuta kuin suklaakakun. Päädyin sitten herkullisiin ja erittäin suklaisiin browniekuppikakkuihin. Tässä kyllä on yhdistettynä kaksi minun ehdotonta lempparia, kostea brownietaikina sekä muffinien muoto. Ja mikä tärkeintä, päivänsankarille tuntui maistuvan nämä todella hyvin. Mielessäni kävi myös, että näin joulun aikaan näihin herkkuihin saisi ihanaa twistiä lisäämällä hieman kanelia ja neilikkaa taikinaan. Mutta pitemmittä puheitta; ihanaa ja makoisaa isänpäivää kaikille isille! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti