14.3.2015

Raparperi-kauratoscapiiras


Alkuperäinen ohje täältä.

Pohja:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g sulaa voita
½ dl maitoa

Päälle:

n. 4 dl kuorittua ja paloiteltua raparperia

Kauratosca:

100 g voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl maitoa

1. Vatkaa pohjaa varten kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivataineet, rasva ja maito. Sekoita nostellen tasaiseksi.
2. Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja ripottele päälle raparperinpalat.
3. Paista 200-asteessa 15 minuuttia.
4. Valmista kauratosca; sulata kattilassa voi ja lisää loput aineet. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa hetken.
5. Levitä kauratosca juuri uunista otetun pohjan päälle ja paista sitten vielä noin 15 minuuttia, kunnes tosca on kauniin kullanruskea. Tarjoa piirasta vaniljakastikkeen kera!

Olipa kiva saada jo näin alkukeväästä raparperipiirakkaa. Piti käyttää vanhat raparperit pois pakastimesta, kun tuon ilmakin näyttää niin keväiseltä. Kohtahan alkaa jo uudet raparperit kasvamaan takapihalla!
Tykkäsin tästä piiraasta tosi paljon, koska se ei ollut liian makea. Vähensin vähän sokeria alkuperäisestä ohjeesta, ja se oli kyllä ihan hyvä päätös. Tälläkin kertaa vaniljakastike kruunasi piirakan maut täydellisesti. Täytyy myöntää, että taisinpa itse vetäistä piirakasta ainakin neljäsosan, mutta annettakoon se anteeksi. Tulihan tähän kuitenkin paljon terveellistä kauraa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...