19.3.2015

Täyteläinen sacherkakku



Ohje täältä.

Pohja:

200 g tummaa suklaata
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus kanelia ja neilikkaa

Kostutus:

1 dl vettä
2 rkl rommia

Väliin:

400 g aprikoosimarmeladia

Kuorrute:

200 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1,5 dl kuohukermaa

1. Valmista pohja. Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kuivat aineet varovasti käännellen ja lopuksi myös voi-suklaaseos.
2. Kaada taikina voideltuun sekä korppujauhoitettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä mielellään yön yli.
3. Jaa pohja kolmeen osaan ja kostuta kerrokset huolella. Levitä aprikoosimarmeladia reilusti joka väliin ja tasoita lopuksi myös koko kakun pinta sillä.
4. Sulata kuorrutteen suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon kerma. Siirrä kakku leivinpaperin päällä olevalle ritilälle ja valuta suklaa tasaisesti kakun päälle ja renoille. Tasoita tarvittaessa veitsellä, mutta muista olla nopea (suklaa jähmettyy melko nopeasti).
5. Anna kakun olla hetki kylmässä. Koristele sitten esim. valkosuklaalla ja marsipaanikoristeilla.


Isälläni oli syntymäpäivät ja sehän tarkoitti taas suklaakakun tekemistä! Tänä vuonna päätin väkertää ekaa kertaa kotiolosuhteissa sacherkakkua. Kaikki menikin paremmin kuin osasin etukäteen edes toivoa ja kakusta tuli oikein onnistunut. Kyllä se vain piristä, kun välillä suunnitelmat toteutuu juuri niin kuin on ajatellut.
Omaan makuuni kakkuun taisi tulla ihan vähän liikaa neilikkaa, koska se paistaa aika hyvin suklaan maun läpi. Mutta tästäkin opimme ja ensi kerralla tiedänkin jättää sen vaikka kokonaan pois. Muuten pohja oli erittäin hyvän makuinen ja todella meheväkin vielä.
Koristelusta halusin tehdä hyvin pelkistetyn, mutta pelkän Sacher-tekstin kirjoittaminen ei huvittanut. Teinpä sitten  marsipaaniruusun ja siitä tuli ihan ok. Ei mikään kaunokainen, mutta kyllä sen varmaan ruusuksi tunnistaa. Mutta lisää harjoittelua vaan, niin eiköhän nuo ruusutkin ala jossain vaiheessa onnistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...