150 g valkosuklaata
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
80 g hasselpähkinärouhetta
3+1 dl punaherukoita (pakaste)
1. Sulata voi ja valkosuklaa kuumuuden kestävässä kulhossa vesihauteessa.
2. Lisää seokseen sokerit ja kananmunat, vatkaa sähkövatkaimella sekaisin.
3. Mittaa joukkoon vehnäjauhot ja hasselpähkinärouhe, kääntele nuolijalla sekaisin. Lisää lopuksi kohmeiset punaherukat (3 dl).
4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattun uunivuokaan ja tasaoita pinta. Ripottele päälle vielä 1 dl punaherukoita.
5. Paista 170-asteessa noin 40-50 minuuttia. Ole paiston kanssa tarkkana, ettei taikina pääse liian kuivaksi! Anna levyn jäähtyä ja leikkaa sitten haluamasi kokoisiin paloihin.
Olen halunnut jo ikuisuuden kokeilla blondieita, mutta nyt vasta sain itseäni niskasta kiinni. Näin kevään mittaan pitää pakastimen nurkista saada kaikki mahdolliset pussit ja purnukat tyhjennettyä, ja tällä kertaa päätin käyttää punaherukoita. Tämä valinta osui kyllä ihan naulankantaan, sillä taas kerran jumalainen makean ja kirpeän yhdistelmä toimi vain niin hyvin! Pelkäsin hieman, että mitä taikina tuumaa marjojen vaatimasta pitemmästä paistoajasta, mutta onnekseni kypsyys olikin juuri sopiva eli sisältä kostea.
Minä itse tykkäsin leikata blondiet pieniksi paloiksi, koska silloinhan herkkuja on lupa syödä useampikin kappale. Tämä koko keräsi muiltakin maistelijoilta kiitosta, joten tällä tavalla taidan mm. brownieni leikata jatkossakin!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti