12 kappaletta
6 dl perunamuusia
3 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
3 tl suolaa
1. Sekoita kulhossa nopeasti sekaisin kaikki ainekset. Taikinan tulee olla tasaista, mutta sitä ei saa vaivata!
2. Jaa taikina kahdelle pellille (6 nökärettä/pelti). Taputtele jauhoisin käsin taikinanökäreet pyöreiksi n. ½ cm paksuiksi levyiksi. Pistele lepuskoihin haarukoilla reikiä.
3. Paista 250-asteessa 10-15 minuuttia.
Kyllä itsetehdyt lepuskat ovat ihan parhautta! Lämpimäisen päälle hieman voita sekä juustosiivu ja sitten taitetaan kaksinkerroin. Niin minä yleensä lepuskani nautin.
Sitä vain mietin, että miksi näitä tulee tehtyä niin harvoin kotona? Ei nimittäin lähes mikään voita tätä herkkua (paitsi ehkä uunituore korvapuusti...)!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti