3 kananmunaa
2 dl sokeria
100 g sulaa voita
4 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
3 kypsää banaania
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
½ dl kaakaojauhetta
50 g suklaata rouhittuna
Kinuski:
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
25 g voita
1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda ja mausteet. Lisää vielä maito ja voi, nostele varovasti sekaisin.
2. Erota taikinasta 1/3. Lisää pienempään osaan kaakaojauhe ja rouhittu suklaa. Isompaan osaan lisää murskatut banaanit.
3. Kaada voidellun ja korppujauhoitetun kakkuvuoan pohjalle banaanitaikinaa. Nostele päälle suklaataikina tasaisesti. Levitä loppu banaanitaikina pinnalle. Vedä veitsellä taikinassa siksakkia, jottei suklaa jää ihan pelkästään kakun keskelle.
4. Paista kakkua 175-asteessa noin 50 minuuttia.
Kinuski
1. Mittaa kattilaan sokerit ja jauhot, sekoita tasaiseksi.
2. Lisää joukkoon maito ja voi.
3. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se kiehahtaa. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia (koko ajan sekoittaen), kunnes kinuski on muuttunut paksummaksi. Seos ei saa tulla kuitenkaan liian jämäkäksi, jotta sen saa levitettyä kakun päälle!
Meillä oli kotona ihan hirveästi banaaneja, joten päätimpä sitten leipoa niistä jotakin. En osannut päättää, että lisäänkö kakkuun suklaata vai kinuskia,joten laitoin sitten molempia. Ja kyllä toimii! Epäilin hieman, että mitäköhän tulee kinuskista ilman kermaa, mutta hyvin onnistui. Eihän se koskaan sitä perinteistä versiota voita, mutta kakun kuorrutteena maistui ainakin todella hyvältä.
Pelkäsin, että tuleekohan kakusta ihan äklön makeaa, mutta se olikin juuri sopivaa. Ainakin se meni meidän perheessä kaupaksi kuin kuumille kiville!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti