9.4.2015

Raikas mango-passionjuustokakku


20 cm vuokaan

Pohja:

100 g digestivekeksejä
1½ dl kaurahiutaleita
70 g sulaa voita

Täyte:

5 liivatetta
2 dl vispikermaa
200 g mangotuorejuustoa
125 g mangososetta (esim. semper)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl vettä

Päälle:

5 passionhedelmää
65 g mangososetta
1 dl sokeria
2 rkl vettä
3 liivatetta

1. Sulata voi ja lisää sekaan kaurahiutaleet, sokeri ja murskatut keksit. Sekoita tasaiseksi.
2. Laita 20 cm leveän irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä reunoille ruokaöljyä sekä ohuesti tomusokeria. Painele keksiseos vuokaan ja anna levätä jääkaapissa täytteen tekemisen ajan.
3. Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto, mangosose ja sokerit.
4. Keitä vesi mikrossa pienessä kupissa kiehuvaksi ja lisää sitten joukkoon puristetut liivatteet. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
5. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia.
6. Laita kiillettä varten liivatteet likoamaan. Halkaise ja tyhjennä passionhedelmät kulhoon. Siivilöi hedelmäliha ja lisää siivilöityyn nesteeseen siemeniä oman maun mukaan. Lisää sokeri.
7. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon liivatteet. Sekoita passionsoseen sekaan. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä vielä ainakin kaksi tuntia. Koristele esim. persikkalohkoilla.

Hieman tulee jälkijunasssa tämä ohje, mutta tulee kuitenkin. Tein pääsiäiseksi siis tällaisen kakun ja oli kyllä aivan ihanan makuista. Itse rakastan kaikista eniten raikkaita ja hedelmäisiä kakkuja, niin tässähän on sitten molempia! En ole ennen kokeillut passionhedelmää kotona leivinnassa, mutta kaikki jotka maistoivat tätä kakkua, ylistivät sen ihanan kirpsakkaa makua. Tulen kyllä käyttämään jatkossakin, vaikka pitemmän päälle tuon hedelmän ostaminen käy vähän kukkaron päälle...
Se kannattaa ohjeessa ottaa huomioon, että kakusta tulee aika matala. Meidän perheen kesken ei pienehkö koko ollut ongelma, mutta jos haluaa näyttävämmän kakun, voi täytteen ihan kernaasti vaikka tuplata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...