4 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 dl siemeniä
1 dl kaurahiutaleita
½ dl leseseosta
1 dl ruisjauhoja
½ dl grahamjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl rypsiöljyä
1. Sekoita lämpimän veden sekaan hiiva, suola ja jauhot. Lisää vehnäjauhot erissä ja katso, että taikinasta ei tule liian jäykkää. Se saa jäädä kunnolla tahmeaksi ja melko löysäksi. Anna taikinan muhia huoneenlämmössä kelmun alla 12-24 tuntia.
2. Kaada taikina reilusti jauhoitetulle pöydälle ja muotoile siitä jauhojen avulla pyöreä leipä. Älä vaivaa taikinaa! Anna kohota liinan alla 30 min.
3. Laita 2-3 litran kokoinen pata kylmään uuniin ja kuumenna uuni 225-asteeseen.
5. Ota pata pois uunista, voitele nopeasti öljyllä ja nosta taikina sen sisälle. Laita kansi päälle ja paista 30 min. Tämän jälkeen ota kansi pois ja paista vielä 10 min.
Ja taas kerran leipää! Toivottavasti nämä leipäohjeet eivät ala jo kyllästyttämään, mutta tälläkin kertaa tuli vain niin nappisuoritus. Onhan se nyt pakko päästä ylistämään!
Viimeksi, kun tein pataleipää, en alkanut sen kummemmin kikkailemaan ohjeen kanssa. Nyt halusin kokeilla tällaista ultimaattisen terveellisen kuuloista leipää ja vähän kyllä mietitytti, että näinköhän siitä tulee edes hyvää. Mutta tulihan siitä!
En vain voi ymmärtää, miksi kukaan ei ole aikaisemmin keksinyt tällaista leipää. Siis ihan uskomatonta, miten hyvää kotikutoisesta leivästä saakaan, kun sen heittää tulikuumaan ja rasvattuun pataan. Voisin ylistää tässä vaikka koko loppupäivän, mutta nyt taidan kuitenkin lähteä itse leivän kimppuun! Nam!
Ja taas kerran leipää! Toivottavasti nämä leipäohjeet eivät ala jo kyllästyttämään, mutta tälläkin kertaa tuli vain niin nappisuoritus. Onhan se nyt pakko päästä ylistämään!
Viimeksi, kun tein pataleipää, en alkanut sen kummemmin kikkailemaan ohjeen kanssa. Nyt halusin kokeilla tällaista ultimaattisen terveellisen kuuloista leipää ja vähän kyllä mietitytti, että näinköhän siitä tulee edes hyvää. Mutta tulihan siitä!
En vain voi ymmärtää, miksi kukaan ei ole aikaisemmin keksinyt tällaista leipää. Siis ihan uskomatonta, miten hyvää kotikutoisesta leivästä saakaan, kun sen heittää tulikuumaan ja rasvattuun pataan. Voisin ylistää tässä vaikka koko loppupäivän, mutta nyt taidan kuitenkin lähteä itse leivän kimppuun! Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti