2 dl maissijauhoja
½ dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 rkl timjamia
½ dl öljyä
2 dl vettä
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon vesi sekä öljy. Sekoita tasaiseksi, mutta melko löysäksi taikinaksi.
2. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita päälle toinen pala leivinpaperia. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota sitten paperi varovati pois levyn päältä. Leikkaa levy haluamasi kokoisiksi paloiksi.
3. Paista näkkileipää 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, kunnes levy on kokonaan kuivunut. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.
Olen halunnut jo pitkään kokeilla itsetehtyä näkkileipää. Nyt vihdoinkin sain siihen oivan tilaisuuden ja sehän onnistuikin aika hyvin!
Pidin näkkileipää uunissa tunnin ajan ja se taisi olla hieman liikaa. Vähän meinasi tulla pieni kärähtäneen pellavansiemenen makuinen jälkimaku suuhun, mutta muuten tuli tosi hyvää. Ensi kerralla pidän sitten vain tuon 50 minuuttia uunissa. Mutta varmasti tulen kyllä kokeilemaan uudestaan, oli sen verran maukasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti