11.5.2015

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku




Alkuperäiset ohjeet täältä ja täältä.

Pohja:

100 g valkosuklaata
50 g voita
1,5 dl vettä
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1, 5 tl leivinjauhetta


Valkosuklaatäyte 20 cm:

2 dl kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua


Punaherukkatäyte 24 cm:

3 dl kermaa
200 g vaniljarahkaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl (n. 4 dl marjaa) paseerattua punaherukkasosetta
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä
½ dl vettä


Kiille:

1½ dl punaherukkamehutiivistettä
2 dl vettä
½ dl sokeria
3 liivatelehteä
punaherukoita


Pohja:

1. Laita vesi ja voi kattilaan, kuumenna kunnes voi suklaa. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sulata koko ajan sekoittaen.
2. Vatkaa kananmunista rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon vatkaten kuuma suklaa-vesi-rasvaseos. Lisää kuivat aineet nuolijalla käännellen.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 24 cm irtopohjavuokaan ja paista 170-asteessa noin 15 minuuttia. Pohja ei saa väriä pintaansa! Anna jäähtyä kunnolla.


Vs-täyte:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma.
2. Sulata suklaa mikrossa, anna jäähtyä hetki ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Sekoita sähkövatkaimella kerma ja suklaa-tuorejuusto yhteen.
3. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteeseen.
4. Laita voideltu ja tomusokeroitu 20 cm irtopohjavuoan reuna pohjan keskelle ja kaada täyte sinne. Anna hyytyä ainakin kaksi tuntia ja irroita sitten reunat.


Herukkatäyte:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Soseuta 4 dl punaherukkaa sauvasekoittimella ja paseeraa sose vielä siivilän läpi.
3. Vatkaa kerma ja sokerit ja lisää vaahtoon tuorejuusto, vaniljarahka sekä punaherukkasose.
4. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen. Lisää ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte valkosuklaahyydykkeen päälle ja ympärille. Muista öljytä ja tomusokeroida vuoan reunat! Anna hyytyä seuraavaan päivään.


Kiille:

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja mittaa mehu sekä sokeri kulhoon. Sekoittele hetki, jotta sokeri liukenee mehuun.
2. Ota mehusta noin ½ dl pienempään astiaan ja kuumenna mikrossa. Sulata liivatteet siihen.
3. Lisää liivateseos loppuun mehumäärään koko ajan sekoittaen. Varmista vielä, että mehu on viileää tai vähintään kädenlämpöistä ennen kakun päälle kaatamista.
4. Kaada kiille kakun päälle ja ripottele pinnalle punaherukoita oman maun mukaan. Ana hyytyä ainakin neljä tuntia, mutta mielellään seuraavaan päivää.



Kysyin äidiltäni jo paljon ennen äitienpäivää, että minkälaista kakkua hän toivoisi. Vastaukseksi sain "Jotain raikasta hyydykekakkua.". Meillä ei ollut enää pakastimessa muita marjoja kuin herukoita, joten niistäpä sitten tämän kakun väsäsin. Ja tuli muuten ihan megahyvää!
Halusin kokeilla pitkästä aikaa jotain uutta kikkaa hyydykekakussa ja sitten sain idean tästä kakun sisään piilotetusta valkosuklaasydämestä. Kakun rakenne onnistui ihan nappiin ja maut olivat kyllä enemmän kuin kohdallaan.
Alun perin minun ei ollut tarkoitus tehdä kiillettä kakun päälle, mutta kun en keksinyt mitään hienompaakaan koristelua niin tein kuitenkin sellaisen. Ja se oli kyllä ihan piste iin päälle. Kirpeät marjat kakun pinnalla sopivat niiiin hyvin muuten aika makeahkon kakun kanssa.
Yhden miinuksen keksin tämän kakun suhteen ja se oli hieman liian paksu pohja. Mutta tämäkin on ratkaistavissa sillä, että vaikka tekee vain 3/4 taikinan. En silti ollut mitenkään pettynyt, sillä tuo pohjakin oli niin maukasta, että sitä söi kyllä ihan mielellään vähän enemmänkin! ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...