Taikina:
130 g voita
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ dl grahamjauhoja
½ dl ruisjauhoja
3/4 tl suolaa
½ dl sokeria
½ dl vettä
Täyte:
1,5 l kuorittua ja paloiteltua raparperia
2 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
4 rkl perunajauhoja
1. Laita kaikki taikinan ainekset kulhoon ja nypi rasva kuivien aineiden sekaan. Lisää vettä sen verran, että seoksesta muodostuu kiinteä taikina. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Kauli puolet taikinasta jauhotetulla pöydällä pyöreäksi levyksi. Siirrä levy kaulinta apuna käyttäen voideltuun piirakkavuokaan. Taikinaa saa olla myös vuoan reunoilla!
3. Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Keskelle voi laittaa vähän enemmän raparpereja kuin reunoille.
4. Kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi ja nosta täytteen päälle. Painele reunat huolellisesti ja tee halutessasi viillot kanteen.
5. Paista 200-asteessa noin 30-40 minuuttia.
Vuoden ensimmäinen raparperipiirakka, ja oli muuten hyvää! Minä tykkään raparperista juuri sen kirpeyden takia ja tässä leivonnaisessa se pääsi oikeuksiinsa. Sekin on tietysti sellainen asia, joka jakaa aika paljon mielipiteitä, joten voi olla etteivät kaikki pitäisi näin "raparperimaisesta" piirakasta.
Vaikka ei pitäisikään niin hirveästi raparperista, niin olen silti ihan varma, että jos saa palan tätä piirakkaa vaniljajäätelön kera eteensä, ei voi olla syömättä!
Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan, jo ihan senkin takia, että tähän saa ihan hirveästi käytettyä raparperia. Meillä ainakin on on ollut niin runsas sato, että olen ihan pulassa näiden raparperieni kanssa. ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti