12 kappaletta
2 kananmunaa
2 dl sokeria
60 g sulaa voita
½ dl vettä
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl inkivääriä
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
½ litraa raparperinpaloja
Muruseos:
40 g pehmeää voita
3/4 dl sokeria
½ dl kaurahiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1. Kuori ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Sulata voi ja lisää siihen vesi.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananumunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää voi-vesi munavaahtoon.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon käännellen. Lisää lopuksi myös raparperinpalat.
4. Annostele taikina muffinipellin vuokiin.
5. Tee muruseos. Pehmennä voi mikrossa. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita haarukalla tasaiseksi. Ripottele muffinien pinnalle.
6. Paista 200-asteessa noin puoli tuntia.
Ah, kesä on täällä! Hieman on vielä koleat kelit, mutta puissa on lehdet ja uunista tulvii ihana raparperin tuoksu. Joten eikö nämä kaksi seikkaa riitä jo luomaan kunnon kesäfiiliksen..?
Tänä vuonna tein poikkeuksen, enkä leiponutkaan vuoden ekoista raparperinvarsista (vielä) raparperi-valkosuklamuffinseja. Mutta eivät nämäkään murumuffinit huono vaihtoehto olleet!
Näistä muffineista tuli todella maukkaita ja meheviä. Jälkikäteen mietin, että olisikohan taikinaan sopinut vaikkapa fariinisokeri? Pitää siis tehdä näitä vielä joskus uudelleen ja kokeilla. Suosittelen lämpimästi tekemään näitä, itse tykästyin näihin mehukkaisiin ja pehmoisiin herkkuihin ihan totaalisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti