Pohja:
Väliin ja pinnalle:
kostutukseen mansikkamehua
kermavaahtoa
tuoreita mansikoita
Ohjetta en valitettavasti jaksa tällä kertaa kirjoittaa, koska tein siis vain ihan normaalin yksikerroksisen mansikkakakun. Viimeinkin päästiin käsiksi oman maan mansikoihin, ja saaliiksi saatiin melko iso kupillinen marjoja! Jos vain kelit lämpenesivät, tulisi mansikoita vieläkin enemmän. Sain kuitenkin kakun tehtyä, mutta tälläkin kertaa kohtalo halusi koetella minun hermojani.
Tein siis ekaa kertaa tällä ohjeella pohjan kakkuun, ja kaikki meni uunista pois ottamiseen saakka kuin Strömsössä. Sitten tuli aika kumota pohja. Vaan sehän ei irronnutkaan. Heiluttelin, koputtelin, anelin ja vikisin, mutta se ei irronnut. Viimein, kun olin veitsen kanssa irroitellut pohjaa, se irtosi. Ja noin sentin kerros pohjaa jäi kiinni itse vuokaan... Noh, irroitin loput mahdollisimman hellävaraisesti irti, mutta eihän se mikään kaunis pohja enää sitten ollut. Kyllä taas harmitti, mutta päätin laittaa pohjan takaisin vuokaan ja vetäytymään yön yli kylmään. Ja ihan hyvä kakku siitä tuli, kun pohja oli saanut painua. En tiedä vieläkään, mikä meni vikaan. Tein kaiken kuten ohjeessa ja huolellisesti voitelin ja korppujauhotin vuoankin. Mutta ei auta muuta kuin kokeilla joskus uudelleen. Jäi kyllä sen verran kaihertamaan tämän kertainen juttu...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti