26.7.2014

Sitruunakierrepullat


Ohje on täältä.


18 kappaletta

Pullataikina: 

2,5dl maitoa
1dl sokeria
0,5-1rkl kardemummaa
0,5tl suolaa
1 kananmuna 
½ sitruunan kuori raastettuna
1pss kuivahiivaa
7-8dl vehnäjauhoja
80g voita


Sitruunatäyte:

125g pehmeää voita
2dl tomusokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
2tl vaniljasokeria 

Pinnalle:

1 kanamuna voiteluun
raesokeria

1. Valmista pullataikina mittaamalla taikinakulhoon lämmin maito, sokeri, kardemumma, suola, muna ja sitruunan kuori.
2. Lisää joukkoon 4dl vehnäjauhoja sekä kuivahiiva, sekoita taikinaa huolellisesti muutaman minuutin ajan.
3. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa reunoilta. Kohota liinan alla noin puoli tuntia. 
4. Kumoa kohonnnut taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Anna taikinan levätä pöydällä sen aikaa kun sekoitat kaikki täytteen ainekset keskenään.
5. Levitä sitruunatäyte tasaisesti taikinalevyn päälle, rullaa pötköksi ja leikkaa veitsellä 2-2,5cm paksuisia paloja. Asettele kierteet leivinpaperilla vuoratuille pelleille, painele jokaista varovasti kämmenellä ja kohota liinan alla 20 minuuttia.
6. Voitele kohonneet pullat kananmunalla, koristele raesokerilla ja paista +225 asteessa 12-15 minuuttia.


Meillä jäi taas juhlien jälkeen yksi ylimääräinen sitruuna lojumaan jääkaappiin, joten päätin että tänään käytän sen pois. Näiden mahtavan makuisten (ja hyvin pääsiäismäisten) pullien ohjeen löysin eräästä aivan ihanasta leivontablogista. Ohje on todella hyvä ja vieläpä helppo. Näitä suosittelen siis erittäin lämpimästi kokeilemaan! Vinkiksi annan vain sen, että ei kannata pehmentää täytteen rasvaa liikaa. Siitä nimittäin syntyy täysi katastrofi, joka taas yllättäen osui minun kohdalleni... No, jotenkin alan jo tottumaan siihen, että joka kerta leipoessani tapahtuu jotakin odottamatonta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...