11.5.2014

Äitienpäivän juustokakku


Ohje täältä.

Pohja: 

200 g vaaleita keksejä
150 g voita 

Täyte: 

600 g tuorejuustoa 
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl perunajauhoja
2 tl sitruunamehua
3 kananmunaa 

Päälle: 

200 g sekalaisia marjoja
sokeria 


1. Murusta keksit ja sekoita ne pehmeän voin kanssa sekaisin. Taputtele pohja leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan. 
2. Vatkaa Philadelphia-juusto ja maitorahka sekaisin, lisää sokerit, perunajauhot ja sitruunamehu joukkoon. 
3. Sekoita kananmunat yksitellen täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle, ripota marjat päälle ja vielä vähän sokeria pinnalle. 
4. Paista kakku uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia, sammuta uuni ja anna paistua vielä jälkilämmöllä noin 30-40 minuuttia. 
5. Nosta jäähtynyt kakku yöksi jääkaappiin ja tarjoile se seuraavana päivänä.



Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Meillä kakkuna toimi tällainen uunissa valmistettu juustokakku. Tosin sen kanssa kaikki meni ihan pipariksi. Uuniin saakka meni ihan ohjeen mukaan, mutta mitäs sitten kävikään. Meidän irtopohjavuoka alkoi vuotamaan ja uunin pohjalle tippui koko paiston ajan rasvaa.. Ei kiva. No, ei siinä auttanut muuta kuin pitää kakku uunissa ja katsoa kuinka se sai ihanan savukuorrutuksen. Laitoin liesituulettimen hurisemaan ja lähdin muualle paiston ajaksi. Näytti vähän liian rajulta miun silmille tuo touhu. 
Kakku kuitenkin onnistui ihan hyvin, marjat oli vähän tummempia kuin alkuperäisen ohjeen kuvassa. Oliko vika savussa vai marjoissa..? Maultaan kakku oli aika mitäänsanomaton. Täytteeseen voisi saada enemmän makua, jos laittaisi ensi kerralla normi rahkan sijasta esim. maustettua rahkaa? Meillä tämä mauttomuus ongelma kompensoitiin laittamalla kakun päälle vaniljakastiketta. Kätevää! ;) Joten ei tämä kakku kuitenkaan täyshylkäystä saanut. Maku vain puuttui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...