17.5.2014

Kesäiset raparperi-valkosuklaamuffinit


14 kappaletta

n. 3 dl raparperia
100 g valkosuklaata
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa


1. Kuori ja pilko raparperit hieneksi palaksi. Rouhi valkosuklaa.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita joukkoon sulatettu ja jäähdytetty voi.
4. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut jauhot nostelemalla. Vältä turhaa sekoittelua.
5. Laita vielä raparperit, valkosuklaat ja maito joukkoon, ja annostele muffinivuokiin.
6. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

+ Pisteenä iin päälle voit vielä lisätä kuorrutteeksi esim. kermavaahtoa pursottamalla. Koristeeksi käy vaikkapa rouhittu valkosuklaa!


Voi että, kesä on alkanut! Meillä on tehty jo pari vuotta perinteisesti ensimmäisistä raparpereistä juuri näitä muffineita. Se tuoksu, joka tuli uunista, yhdistettynä lämpöisen kesäiseen päivään. Ei voisi enää parempaa fiilistä olla! Nämä herkut kyllä niittävät suosiota vuodesta toiseen. Ulkonäkö ei ole kummoinen ilman kuorrutusta, mutta maku (ja tuoksu) on edelleen yhtä huumaava. Oi, ensi vuotta odotellessa! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...