4.5.2014

Lemon cake


200 g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori


1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon hyvin vatkaten.
3. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Nostele vielä varovasti joukkoon maito sekä sitruunan mehu ja kuoriraaste.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
6. Anna jäähtyä ja koristele halutessasi esim. tomusokerilla. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Ja sitruunalla jatketaan! Minulta jäi eilen yli macaronsien täytettä, joten päätin väsätä siitä kakun. Kakun ainesten mittasuhteet on aikalailla omasta päästä heiteltyjä, mutta kakku onnistui silti hyvin. Oikein mehevää tuli. En jaksanut koristella mitenkään, joten älkää antako sen häiritä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...