Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
3/4 dl sokeria
1 rkl kanelia
Päälle:
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1. Pese, kuori ja pilko raparperit 2 cm paloiksi.
2. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
3. Sekoita keskenään täytteen kuivataineet ja raparperit. Levitä seos pohjan päälle.
4. Nypi päällysen ainekset murumaiseksi seokseksi. Ripottele täytteen pinnalle.
5. Paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia 200 asteessa. Tarjoa vaniljakastikkeen kera.
Ja seuraavaksi pääsee esille toinen ehdottomista suosikki raparperiherkuistani. Tämä piirakka on ihan tosi helppo ja sisältää sellaisia aineksia, joita on oikeastaan aina kotona. Eli ei tarvitse valmistautua mitenkään etukäteen! Vaniljakastikettakaan tämä ei välttämättä kaipaa, pala vain käteen ja suuhun!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti