3.5.2014

Sitruunaiset macaronsit


Ohje on täältä.

100g valkuaista
25g sokeria
geelimäistä tai jauhemaista elintarvikeväriä
110g mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200g tomusokeria

1. Sihtaa mantelijauhe sekä tomusokeri, ja sekoita ne hyvin keskenään. Sihtaa tarvittaessa useampaan kertaan! 
2. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä. Anna vaahtoutua kovaksi vaahdoksi. Lisää halutessasi elintarvikeväriä. 
3.Yhdistä valkuaisvaahto ja mantelijauhe-tomusokeriseos nuolijalla käännellen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos sekoitat liikaa, taikinasta tulee liian löysää ja sitä ei voi enää pelastaa. Mikäli sekoitat liian vähän, macaroneihin jää pursotettaessa huippuja, jotka eivät laskeudu tasaisiksi. Sekoittamalla pystyt siis määrittämään taikinan paksuuden. Testaa taikinan paksuutta laittamalla vähän massaa esim. leivinpaperin päälle. Pintaan pitäisi muodostua kevyt huippu, joka laskeutuu vähitellen sileäksi ja tasaiseksi pinnaksi. 
4. Pursota massasta haluamasi kokoisia ympyröitä. Kopauta peltiä pari kerta voimakkaasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna macaron-kuorien levätä pellillä vähintään vartin verran, kunnes niiden pintaan on muodostunut kalvo. Kokeile sormella varovasti macaronien pintaan muodostunutta kalvoa, mikäli sormeen ei tartu taikinaa, ne ovat valmiita uuniin.
5. Paista 150 asteisessa uunissa alatasolla, mikäli paistat useamman pellillisen samaan aikaan, voit käyttää kiertoilmaa, tarkista tuolloin oman uunisi oikea lämpötila! Paista noin 15-25 minuuttia, kuorien koosta riippuen. Kun kuorien pinta tuntuu kovalta ja ne irtoavat leivinparista, niin valmista on! Anna kuorten jäähtyä, ja siirrä ne sen jälkeen varovasti pois pelliltä. 


Sitruunatäyte

3 keltuaista
n. 2dl sokeria
2 sitruunan  mehu

yhden (luomu)sitruunan kuori

200g  huoneenlämpöistä suolatonta voita

1. Laita kattilaan kaikki paitsi voi. Kuumenna kunnes seos sakenee, koko ajan sekoittaen. Siivilöi halutessasi sitruunan kuoret pois ja jäähdytä seos kylmäksi. 
2. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi. Lisää sitruunatahnaa joukkoon haluamasi määrä ja vatkaa hyvin sekaisin. Täytä macaronit pursottamalla tai levittämällä sitruunatäytettä. Täytteen on hyvä olla huoneenlämpöistä täytettäessä, sillä kylmänä täyte kovettuu ja sitä on hankala levittää.



Tämä oli nyt kolmas kerta ikinä, kun tein macaronseja. Okei, päältä päin ne näyttää ihan hyvältä (kai??), mutta minä hölmönä paistoin niitä liian kauan. Ja nehän ovat nyt ihan kuin korppuja. Vähän enemmän töitä hampaille! Olen silti erittäin tyytyväinen, sillä ikuinen unelmani on ollut saada macaronsin näköisiä macaronseja. Ekalla ja tokalla kerralla ne nimittäin näyttivät tältä:


Ohoi, ei kiva... Joten taas kerran joudun sanomaan samalla tavalla; leuka rintaan ja kohti uusia haasteita.
Ehkä neljäs kerta toden sanoisi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...