Vuoan pohjalle:
50 g voita
2/4 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
2 banaania
1 rkl sitruunamehua
Taikina:
1 dl (leivonta)kaakaojauhetta
2,5 dl maitoa
125 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1. Sulata voi ja kaada pitkulaiseen vuokaan. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sokerit. Täytä pohja halkaistuilla banaaneilla (leikkauspinta alaspäin).
2. Kiehauta maidosta ja kaakaojauheesta liemi, anna jäähtyä.
3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat vatkaten.
4. Yhdistä kuivat aineet ja kaada ne taikinan joukkoon vuorotellen kaakaoliemen kanssa.
5. Kaada taikina banaanien päälle ja tasoita pinta. Paista 175-asteessa n. 50 minuuttia.
6. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa. Tarjoile jäähtyneenä esim. vaniljajäätelön kera!
Oi juku, nyt löytyi hyvä suklaakakun ohje, joka toimii myös ilman suklaata! Hieman piti totuttaa makunystyröitä tuohon sitruunaan, mutta nyt kyllä kakku maistuu niiiin hyvältä. Hyvä vain kokeilla joskus jotain uutta makuyhdistelmää. Tätä kakkua suosittelen ehdottomasti makunsa puolesta, ja onhan tämä myös ihan nätti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti