100g valkuaista
25g sokeria
110g mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
190g tomusokeria
12g kaakaojauhetta
Väliin:
kaakaojauhetta
tomusokeria
vähän vettä
(halutessa hiukan kylmää kahvia)
Päälle:
sulatettua suklaata
/valmista suklaakastiketta
2. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä. Anna vaahtoutua kovaksi vaahdoksi.
3.Yhdistä valkuaisvaahto ja mantelijauhe-tomusokeri-kaakaojauheseos nuolijalla käännellen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jos sekoitat liikaa, taikinasta tulee liian löysää ja sitä ei voi enää pelastaa. Mikäli sekoitat liian vähän, macaroneihin jää pursotettaessa huippuja, jotka eivät laskeudu tasaisiksi. Sekoittamalla pystyt siis määrittämään taikinan paksuuden. Testaa taikinan paksuutta laittamalla vähän massaa esim. leivinpaperin päälle. Pintaan pitäisi muodostua kevyt huippu, joka laskeutuu vähitellen sileäksi ja tasaiseksi pinnaksi.
4. Pursota massasta haluamasi kokoisia ympyröitä. Kopauta peltiä pari kerta voimakkaasti pöytää vasten, jotta ilmakuplat lähtevät pois. Anna macaron-kuorien levätä pellillä vähintään vartin verran, kunnes niiden pintaan on muodostunut kalvo. Kokeile sormella varovasti macaronien pintaan muodostunutta kalvoa, mikäli sormeen ei tartu taikinaa, ne ovat valmiita uuniin.
5. Paista 150 asteisessa uunissa alatasolla, mikäli paistat useamman pellillisen samaan aikaan, voit käyttää kiertoilmaa, tarkista tuolloin oman uunisi oikea lämpötila! Paista noin 15-25 minuuttia, kuorien koosta riippuen. Kun kuorien pinta tuntuu kovalta ja ne irtoavat leivinparista, niin valmista on! Anna kuorten jäähtyä, ja siirrä ne sen jälkeen varovasti pois pelliltä.
6. Sekoita täytteen ainekset sekaisin itsellesi sopivassa mittasuhteessa ja levitä jäähtyneiden kuorien päälle. Valuta pinnalle sulaa suklaata.
Jesjes, nyt ne onnistuivat! Tämä oli neljäs kerta ja viimein näistä tuli juuri sellaisia kuin olen aina haaveillut. Vähän ehkä liian isoja, mutta ei se haittaa. Oli ehkä vähän haastavaa tehdä "suklaisia" macaronseja, kun kotona ei ollut ollenkaan suklaata, mutta ainakin ulkonäöllisesti vaikuttavat ihan uskottavilta... Ja tosiaan, laitoin ihan oikeasti sellaista jäätelösuklaakastiketta noiden päälle. Nolottaa ihan kertoa, sen verran outo yhditelmä macaronsit ja valmiskastike on. Mikään ei silti voi pilata nyt tätä fiilistä. En vain voi uskoa, että nyt viimein sain nämä onnistumaan! Sopiva paistoaikakin selvisi, ja meidän uunilla se on 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti