12 kappaletta
Pohja:
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Raparpereihin:
400 g paloiteltuja raparperinvarsia
½ dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3 rkl perunajauhoja
Täyte:
50 g voita
1 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Sekoita vehnäjauho-leivinjauheseos taikinaan. Nosta taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.
2. Pese (ja halutessasi kuori) raparperinvarret ja leikkaa melko ohuiksi paloiksi
3. Painele jääkaappikylmä taikina huolellisesti voideltujen metallisten leivosvuokien pohjalle ja reunoille tai muffinipellille. Nosta vuoka vielä jääkaappiin hetkeksi.
4. Vatkaa täytteen rasva pehmeäksi. Lisää sokeri, mantelijauhe ja munat yksitellen vatkaten. Sekoita täytteeseen vehnäjauho-leivinjauheseos.
5. Lisää raparperien joukkoon sokerit ja perunajauho. Jaa palat vuokiin ja annostele päälle täyte. Yritä tasoittaa pinta mahdollisimman tasaiseksi
6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, jos pinta meinaa tummua liikaa. Irrota masariinit vuoista haaleina. Koristele halutessasi tomusokerilla.
Sateisen ja tylsän päivän innoittamana väsäsin pienen leivontavideon! Taistelua ja kyyneleitä kyllä oli tämän tekemisessä ja konekaan ei suostunut aina yhteistyöhön, mutta yllättävän hyvä tuli (vaikka itse sanonkin)! Aiheena oli tosiaan vähän erilaiset masariinit ja näistä tuli oikeasti todella hyviä! Suosittelen siis lämpimästi kokeilemaan. Nyt alkaa viimeinkin kaikki kaikki jutut olemaan tehnynä, mitä vain raparperista saa. Joku kakku olisi kyllä vielä kiva tehdä, mutta en tiedä viitsinkö. Alkaa jo vähän tuo kasvis tulemaan korvista ulos pikku hiljaa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti